Sov i hollywoodstjärnas säng på Villa Asmodée i Antibes


Willy Johansson visar runt på legendariska Villa Asmodée

Det var en annons på en av Rivierans populära köp-och säljsajter som fick mig att haja till när jag låg på stranden en av de få dagar under försommaren vädret tillät. Texten antydde att ett svenskägt hotell i Antibes skulle byta till nittiosängar och skänkte ett antal åttio breda ’mint condition’. Som ett brev på posten! Fanns det en kvar skulle jag slippa krångla med leverans från Ikea som jag länge ändå övervägt.

Jodå, det var bara att komma till Villa Asmodée och hämta en dagen därpå. Inget problem att hitta dit för hotellet var en populär institution redan på nittiotalet när vi bodde här, då ägt av ett gäng SAS-piloter. Nu är det andra ägare, varav Willy Johansson är ny för året. Det var han som tog emot och hjälpte till att få sängen på plats i Sidsel lilla med bagagerymliga Twingo. På grindstolpen noterade jag marmorskylten med inskriften Villa Asmodée, L.Harvey.

Generöst bord för grillkvällar i Villa Asmodées lummiga trädgård

Utifrån såg den vackra villan inbäddad i en färgsprakande trädgård ut som jag mindes den från förr men invändigt har den genomgått en rejäl make-over, berättade Willy och bjöd in på en visningsrunda till smakfullt inredda studios i olika storlekar.

De elegant utskurna sänggavlarna är från Lilian Harveys tid då hon bodde i villan, fick jag veta och att trettiotalets hyllade filmstjärna köpte fastigheten 1931 som hon lät färdigställa som villan tar sig ut idag. Det var hit hon sökte sig för att varva ner mellan filminspelningarna i Hollywood, besök som annonserades genom en lyxig Mercedes SS Sport parkerad vid grinden. Detta och mycket mer förtäljer en skrift av Bo Scharping som botaniserat i otaliga källor för att skildra Lilian Harveys händelserika liv. Finns på hotellet!

Läs mer om Villa Asmodée och hur du bokar på http://www.villaasmodee.se/index.php?id=23


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Sov i hollywoodstjärnas säng på Villa Asmodée i Antibes

  • Åsa Verdin

    Kanner väl till villa asmodee en av piloterna som ägde stället studerade franska vid vår skola i Antibes Juan les pins och vi hade fester där ibland min son och hans fru bodde även där några månader innan de flyttade till Paris underbart ställe