Akta dig för reklammagneter, de kan svida ordentligt!


 

Har du fått en flyer i franska färger eller (ännu tjusigare) en kylskåpsmagnet i brevlådan med användbara nummer när du sitter i klistret? Som när det plötsligt blir det stopp i toan, en glasruta pajat eller elen lagt av och du skattar dig lycklig för just det journummer du behöver finns på båda. Det är bara att ringa — dygnet runt. Akta dig! För att konsultera dessa ’räddaren i nöden’ kan stå dig dyrt. Det fick ett par i vänkretsen nyligen bittert erfara. Mitt i matlagningen slocknade allt vad el hette. Panik. Inte för att biffen bara hade hunnit bli sanglant, men utan el står man sig slätt och det var då kylskåpsmagnetens telefonnummer kom väl till pass. Vi kommer ’tout de suite’, lovade telefonrösten.

Tro det eller ej men slutsumman landade på drygt 2000 euro och än mer anmärkningsvärt, elen kraschade nästa gång spisen och ugnen sattes på. Firman har heller ingen affärslokal dit man kan vända sig, det är trots allt enklare att kommunicera på ett språk man inte till fullo behärskar om man kan använda armar och ben när ordförrådet tryter.

Så vad gör man? Har man inte hört sig för om pålitliga hantverkare i bekantskapskretsen är det hög tid nu. Alternativt har man tur och råkar på en ’par hasard’ och slumpen, sägs det, är ingen tillfällighet. I det här fallet fanns företaget med fräsch lokal i Juan les Pins där två vänliga kvinnor hjälpte till att förklara den medhavda handskrivna fakturan.

Vem kontaktade ni, undrade de unisont men förstod genast när kylskåpsmagneten visades. De där åker direkt i papperskorgen, det vet varenda fransman, men sommartid när semesterfirare kommer är goda tider för bluffmakare. Femtio procent i tillägg på arbetskostnad eftersom det utfördes kvällstid, det får man nog stå ut med om resultatet är ok. Men priserna för utbytta delar lovade de att elektrikern skulle titta närmare på. Han ringde samma dag och meddelade att han utan ersättning och förpliktelser kunde komma och göra en felsökning.

Efter flera olika tester kunde han konstatera att felet låg hos elbrytaren och en sådan ersätter EDF utan kostnad. Och, sa han vidare, materialkostnaden femtonhundra euro är ordentligt saltad, för priset ligger max på åtta hundra.

Tack Jeanluc på LGC, det är schyst yrkesfolk som du vi efterlyser.

Han samarbetar också med Markus Annala på Bati Antibes, finskt företag som nischat sig i bastubygge men som också utför annat i byggbranschen.

http://lgc06.fr/#1

https://www.batiantibes.com/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *