Slutet gott – allting gott


Ingen dag är den andra lik (tack och lov blev jag påmind häromdagen efter en tretimmarsvandring mellan Bar sur Loup och Gourdon i brant uppförslut). Men man lär sig genom erfarenhet och får ta det onda med det goda, träningsvärk sägs boosta muskelbygget.
Idag var det Marathon med start i Nice och mål i Cannes.

Har varit jympaledare, kört Tjejvasan, Vansbrosimmet ( i 14,6 grader utan våtdräkt) och cyklat flera lopp men aldrig riktigt förstått vitsen med att springa en sträcka vars upphovsman dog på mållinjen. Men tusentals är av annan åsikt, för mer eller mindre tränade betalar fett för den påfrestande utmaningen. Lyckligtvis kommer merparten i mål men en och annan signar ner, idag drabbades en olyckligt nog knappt en kilometer från målsnöret. Vi hörde fler ambulanssirener…

Utsökt lunch på läktarplats hos en väninna bosatt på La Croisette var njutning nog ( efter en nio kilometers promenad i snabb takt till följd av avstängd busstrafik och spärrade vägar).

Till vänster Georg ’Jojje’ Wadenius, Matz Nilsson och Linus Olsson – aj aj aj så bra…standard, bossa, julvisor, eget ….tous!

Börjar det bra slutar det bättre. Upplevelsen av kvällens musikevenemang på Villa Ingeborg i Cagnes sur Mer med Georg ’Jojje’ Wadenius, gitarr, Matz Nilsson kontrabas och Linus Olsson, gitarr, var för mig samma imaginära känsla som att kliva över målsnöret efter en mara. Det här är musiker som behärskar sitt instrument till den grad att man undrar om det blivit en förlängning av deras rörelsemönster. Fingrarna skapar ljud som skickliga sångare formar sina. Trion har individuellt spelat med världsartister, men är inget band som övat ihop, bara testat några slingor tillsammans innan de drar igång. Magiskt bra!

Jojje Wadenius inleder med att berätta om sina avbrutna studier som läkarstudent vid Karolinska i Stockholm för  ” patienternas säkerhet”. Under spelningen undrar jag vilken kirurg sjukhuset och patienterna gick miste om…men gläds i stunden av hans beslut.

Utöver musiken har de också Cote d´Azur som gemensam nämnare. George Wadenius i Nice, Matz Nilsson i Antibes och Linus Olsson hemmastadd och uppskattad musiker i Nice sedan drygt tjugo år.

Tack killar, vi vill se och höra mer!

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer

Enregistrer


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke om “Slutet gott – allting gott