Face to face med fransk-svenska Arielle i Biot


Biot, en medeltida by på en kulle knappt en mil från Antibes, har på senare tid i bygdens historia gjort sig känd för de karaktäristiska bubbelglasen tillverkade på de lokala glasbruken men i minst lika hög grad för Les Arcades, hotell och restaurang som från 40-talet och framåt varit mötesplats för en lång rad berömda konstnärer. Däribland Hans Hedberg som slog sig ner här redan i slutet av fyrtiotalet då han påbörjade sin långa och framgångsrika karriär som keramiker. I byn bodde också silversmeden Torun Bülow-Hube, som tillverkade sina banbrytande smycken med stenar från havsstranden, innan hon sålde hela produktionen till George Jensen i Köpenhamn. Sedan dess har åtskilliga svenskar följt efter och gjort byn till sin favorit.

 

Under åttiotalet besökte krögarparet Öster från Sverige Biot. Franskfödda Regine och svenske Steiner blev så förtjusta i den pittoreska miljön att de köpte byhus där fembarnsfamiljen vistades under sommarloven.
För snart femton år sedan lämnade dottern Arielle jobbet som lärare och tryggheten i Göteborg för att slå sig ner i byn på heltid. Det ständigt närvarande ljuset, dofterna och värmen inspirerade henne att vidareutveckla sin konstnärliga begåvning. Här kunde hon äntligen förverkliga drömmen om att spela tvärflöjt som legat i malpåse under många år och blev som flitig elev vid Centre Culturel snart upptagen i en orkester. Det ena konstnärliga uttrycket gav näring åt det andra, Arielle återupptog målningen som också fått stå tillbaka.
Två gånger i veckan deltar hon i en konstnärsgrupp vid samma kulturskola där hon också ställt ut vid flera tillfällen.

”Jag har alltid fascinerats av ansikten och vad man tror sig kunna utläsa om människors personlighet och sinnesstämning i dem,” säger hon och fäster en duk temporärt i en smidesram tänkt för permanent inramning.


Till den senaste kollektionen hör kuddar med ansikten målade med akryl på lin. Vart och ett med personliga karaktärsdrag, varav några för tankarna till Tutankhamon och hans gelikar.
Kuddvaren mäter 60×60 centimeter, är avtagbara och kan tvättas i maskin. Pris från 250 €.
Ytterligare information och beställning via arielleoster@gmail.com

 


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 tankar om “Face to face med fransk-svenska Arielle i Biot